Co jsem testoval:
testované auto
Suzuki Swift 1.0 BoosterJet SHVS


Máte doma starší Autokatalog a nevíte co s ním?

chrpa-pa.cz
Blog o všem, co by Vás mohlo zajímat.

auta5p.eu  
Auta5P  
  Automobily v Monaku  

státní erb Monaka

Čím se jezdí v Monaku

Monacké knížectví je po Vatikánu druhým nejmenším státem světa, má nejhustější osídlení a oficiálně zde žije kolem 30 000 lidí na 1,9 km². Již více než 700 let mu vládnou panovníci, vzešlí z dynastie Grimaldiů. První z nich v roce 1297 obsadil v převlečení za mnicha pevnost na monacké skále.
Dnes je Monako daňovým rájem (daně byly zrušeny v roce 1870) a své bydliště zde mají piloti formule 1, tenisté a další sportovci a hvězdy. Většinou ale sídlí jinde, v Monaku musí oficiálně strávit jen 30 dní v roce. Velkým lákadlem jsou kasina, luxusní hotely a obchody. Monako žije především z turismu. V Monaku se jezdí formule 1 i Rallye Monte Carlo. Najdete zde také sbírku veteránů, které shromáždil kníže Rainier III, ten vládl Monaku od roku 1949 až do své smrti v roce 2005.
Snad nikde jinde na světě nenajdete na jednom místě tolik luxusních a drahých automobilů jako právě v Monaku. Úzkými uličkami se zde proplétá velké množství vozů jako Aston Martin, Bentley, Ferrari, Lamborghini, Maserati, Rolls Royce a dalších. Vozový park tvoří také velké množství malých dvoumístných vozů Smart Fortwo a různé verze Mini Cooperů. Velmi oblíbené jsou zejména kabriolety. Místní obyvatelé se pohybují na neskutečně velkém počtu motocyklů, na které je třeba si dát pozor, protože s dodržováním dopravních předpisů si velkou hlavu nedělají.
Více než osm desítek namátkově vyfotografovaných automobilů přináší následující fotogalerie. Všechny snímky byly pořízeny počátkem srpna 2008 při procházkách po Monaku.


  AUTA 5P