Co jsem testoval:
testované auto
Hyundai i20 1.2 84


Máte doma starší Autokatalog a nevíte co s ním?

chrpa-pa.cz
Blog o všem, co by Vás mohlo zajímat.

auta5p.eu  
Auta5P  
ČLÁNKY  

HONDA CIVIC TYPE R - Na kolena

Honda Civic Type R bude. To už víte. Dostane dvoulitr i-VTEC o výkonu 200 koní. Ani to vám patrně neuniklo, jestli jen trochu sledujete novinky. Víte však, jakou bude mít zadní nápravu?

První svezení s Hondou Civic potvrzuje, že jde o znamenité auto, ale úspora v podobě vlečených ramen zadní nápravy nebylo nejšťastnější volbou. Proto se s napětím očekávalo, jaká konstrukce povede zadní kola špičkového provedení Type R − jednodušší torzní příčka nebo víceprvkové závěsy? Naše média se ve velkém rozepsala, že levnější volba bude tou cestou, která rozhodla. Jenže oficiální tisková zpráva se omezila na pár vět, které nic takového nepotvrzovaly. Tak odkud mají všichni perfektní informace?

Trochu se stydím, že jsem v Ženevě nevlezl žlutému andílkovi pod sutanu, v tom spěchu mi však úplně vypadlo, cože to u Type R postrádám. Jenže i tak jsem nevěřil. Proč by to Honda proboha dělala? Zkusil jsem pár stránek fanoušků této japonské značky a strefil jsem se na druhý pokus. Někdo z nich foťák k podvozku skutečně přiložil, a i když za své záběry Pulizerovu cenu nedostane, je na nich vidět, že zadní náprava má k vlečeným ramenům daleko. Nedovolím si tvrdit, že pohotová ruka člověka, který tam skutečně přemýšlel (na rozdíl od početnější skupiny „profesionálů“), doopravdy zachytila sériovou podobu, ale je více než pravděpodobné, že nový Civic Type R dostane multilink.

Autor: Miro Mihalik, bývalý web www.motorcar.cz.

   

  AUTA 5P