Co jsem testoval:
testované auto
Renault Thalia 1.4 16V


Máte doma starší Autokatalog a nevíte co s ním?

chrpa-pa.cz
Blog o všem, co by Vás mohlo zajímat.

auta5p.eu  
Auta5P  
ČLÁNKY  

DODGE NITRO - Vstřikování sebevědomí

Sportovní chce být dneska kde kdo – vyrábějí se rychlé kombíky, vany, tak proč ne SUV? Se skutečnou adrenalinovou jízdou to má pramálo společného, možná ve chvíli, kdy se marně snažíte nasměrovat tuny železa do zatáčky, ale zákazník to má rád, tak mu to vyrobíme.

Nitro. K okysličovadlu má nový Dodge asi tolik jako yperit, ale marketingově zní dobře a budou mu rozumět stejně dobře ve Spojených státech i v Evropě. Nejlépe asi modelu R/T, který staví na značce proslavené „Zmijí“. Bude mít šestiválec do V o objemu čtyři litry, výkonu 255 koní a krouťákem 360 newtonmetrů. K tomu přibalí 5ti stupňový automat, tvrdší podvozek, 20ti palcová chromovaná kola a za příplatek DVD navigaci, satelitní rádio nebo monitory na koukání i pro zadní sedadla. Skromnější klientela se spokojí s motorem V6 o objemu 3,7 litru. O jeho 210 koní a 319 Nm se ve standardní verzi Nitro stará 6ti stupňový manuál a v modelu Nitro SLT čtyřstupňová automatická převodovka.

Dodge chce i tenhle model podsunout na náš kontinent. To bude vzhledem ke konkurenci a chybějícímu dieselovému motoru komplikované (není vyloučené, že s příchodem do Evropy nějaký dostane), ale pokusí se zaujmout praktickým interiérem. Zadní lavici lze složit do jedné roviny se zavazadelníkem, včetně sedadla spolujezdce a nakládání i vykládání bagáže usnadní posuvná podlaha vyrobená z robustního a omyvatelného plastu (sériově pro SLT a R/T). V základní výbavě odjedete se stabilizačním programem, ABS nebo závěsovými airbagy, v tuto chvíli se však neví, jestli bude v základu pohon 4x4 nebo pouze pohon zadní nápravy, jako je tomu v USA.

Autor: Miro Mihalik, bývalý web www.motorcar.cz.


  AUTA 5P